Datakwaliteit

DatakwaliteitStaat u er wel eens bij stil wat de kwaliteit van uw database is? En realiseert u zich dan welke kosten slechte datakwaliteit met zich meebrengt?

Data veroudert snel. Per Jaar muteert  ongeveer 30 to 40% van de gegevens in uw database. Een vervuilde database kost u al snel duizenden euro’s per jaar aan direct weggegooid marketingbudget en verspilde tijd van uw sales. Dit zijn de direct meetbare effecten van een slechte database. Maar als u erbij stil staat wat het effect van uw campagne was geweest als de database wel op orde was geweest? Bij een vervuiling van 5% zou het resultaat ook 5% beter zijn. Maakt u de rekensom!

Naast onnodige kosten en gemiste omzet weet iedere marketeer dat consument, zowel bij bedrijven als particulieren graag klagen. Als u een man als vrouw aan schrijft, overleden personen benaderd. Juist dit zijn het soort zaken waar mensen zich graag over uitlaten op diverse online media. Voor u gratis publiciteit….?

Nee inderdaad. U wilt uw klanten op de juiste manier benaderen. Met de juiste content op het juiste moment via het juiste kanaal. Hiervoor heeft u inzicht nodig in uw klanten. En juist dit inzicht haalt u uit uw database. Maar zoals het gezegde gaat”Garbage in Garbage out” Zonder juiste data kunt u geen goede beslissingen nemen met alle gevolgen van dien.